Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

VALENCIA!!

Jakub Hrdina

Universitat de Valencia

Vytvořeno

29. leden 2024

Ročník studia

2. ročník

Studijní obor

ŠJ-ZSV

Termín výjezdu

Letní semestr 2023

Vyučované předměty

NORMA DE USO AMERICAN SPANISH JAPONŠTINA ESPANOL PARA EXTRANJEROS

Kontakt

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zdravím všechny nadšence Španělska!

Jmenuji se Jakub Hrdina a budu vám všem vyprávět o mém letním semestru ve Valencii. 

Proč zrovna Valencie? Valencie leží 4 hoďky od Barcelony a dle mého je jedno z nejlepších měst ze Španělského království. 

Vyjížděl jsem na letní semestr. Odlítal jsem koncem ledna s moji kamarádkou Eliškou. Semestr ná začínál začátkem února, takže ze zkouškového období rovnou na nový semestr ve Španělsku. Předměty jsem si vybral lehké, abych měl spíš "placenou" dovolenou. Musím říct, že není tak lehké tam sehnat ubytování. Naštěstí jsme tam měli kamaráku Sáru, která nám doporučila velice hezký byt u pláže. A jestli se ptáš, proč jsem třeba nešel na kolej? Koleje jsou celkově ve Španělsku hrozně drahé. Konkrétně tady ve Španělsku měsíčně studenti platí 700 éček (mají jídlo od ponděli do čvtrtka). Doprava je až do 30.7.2024 plně zdarma pro každého, kterému je pod 30 let. Stačí si akorát zařídit kartičku a je to. 

To nejhlavnější. proč na erasmus jedeš, jsou kluby a restaurace. Klubů je tu spoustu a většinou se za vstupy platí. Ale například každý pátek je vstup do největšího klubu ve Valencii pro studenty zdarma. (Myslím, že nyní se platí 1 euro). Cena alkoholu v barech je tu samozřejmě dražší než u nás, ale dá se to. Pivečko tu vyjde na 5 eur, ale jsi přece takhle třeba jednou za život, tak nekoukáš tolik na ceny. :))) a co když ti bude chybět český jídlo? NENÍ PROBLÉM! Ve Valencii se přímo nachází česká restaurace poblíž moře, kde si můžeš dát klasického smažáka s hranolkama a tatarkou, nebo jenom klasický český pivo značky Bernard.

Máš nápad studovat a zárověň pracovat? Ve Španělsku je to trochu složitější. K vytvoření smlouvy a zaměstnání je potřeba mít číšlo NIE. A každý, kdo si tímto procesem prošel, ví, že to není nic tak jednoduchého. Ja osobně jsem na schůzku čekal přes 3 měsíce. Ale kdo chce, ten dokáže. 

Hlavně vyjeď na ERASMUS. Je to super příležitost. 

 

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Nechte se inspirovat dalšími články

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17