Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

Začátek na Erasmu

Kateřina Vaňková

Technische Universität Dresden

Semestr tu začíná od 1. října, ale já jsem se rozhodla vycestovat dříve a účastnit se intenzivního kurzu při jazykové škole TUDIAS. Upřímně řečeno, kurz tak kvalitní, jak jsem si původně myslela a jak by to mělo odpovídat ceně, nebyl, ale seznámila jsem se na něm se spoustou zajímavých a milých lidí, se kterými jsem nyní neustále v kontaktu.

Přednášky a cvičení začaly na univerzitě až 8. října, do té doby jsem měla čas sestavit si rozvrh. No, byla to docela práce – kompletní rozvrh jsem měla až po třech týdnech, protože některé přednášky a kurzy začaly až později. Skvělé je, že si student může vybrat, na co chodit chce, to co se mu nelíbí, může ještě během dvou týdnů z rozvrhu úplně vypustit. Učitelé tu nejsou přísní, jsou naopak milí a vyjdou vstříc. Studenti projektu Erasmu mají většinou jiné podmínky pro studium, než Vollzeitstudenten.

Výhoda Drážďan: na začátku semestru si zaplatíte Semesterticket, který platí nejenom ve všech dopravních prostředcích Drážďan )včetně převozů přes Labe), ale platí i v celém Sasku! Můžu tedy hodně cestovat a dojet si až domů (Semesterticket je platný až do Zittau a odtamtud si musím koupit zpáteční jízdenku do Liberce za cca 5 eur) – opravdu se to vyplatí!

Bydlím v ubytovně, kterou mi vyhledala společnost Studentenwerk (o koleje si musíte žádat sami, není to automatické), v Budapester Str. Pokoj je opravdu pěkný, ale sousedy si člověk holt nevybere…ale dá se to přežít =)

Samozřejmě je tu spousta akcí, kterých se můžou zúčastnit všichni studenti Erasmu: Länderpartys, poznávačka Drážďan, výlety do okolí (Lausitz, Sächsiche Schweiz, Praha, Berlin, München) …

Všem doporučuji, protože za 1. lidé jsou tu opravdu milí, 2. Je to blízko domů (ale to neznamená, že jsem každý víkend doma!! =), 3. od prvního dne tady němčinu používám opravdu intenzivně a za 4. Drážďany jsou neuvěřitelně krásné město!!!

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17