Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

ERASMUS – The Bes Time of My Life – La Mejor Experiencia en Mi Vida!!

Ivana Moudrá

Universidad de Oviedo

Vytvořeno

11 April 2014

Ročník studia

2. ročník

Studijní obor

anglický jazyk - španělský jazyk

Termín výjezdu

Zimní semestr 2013

Vyučované předměty

Lengua Inglésa II., Lengua Inglésa IV., Cultura de los Estados Unidos, Sociolingüística, Espaňol en América.

Erasmus - Oviedo - Déšť, sluníčko, moře, hory, sidra, fiesty, siesty a spousta nových přátel z celého světa :))

Ráda bych se s vámi podělila o svoje nezapomenutelné zážitky z Erasmu. Nepromeškejte svou životní šanci. VYJEĎTE NA ERASMUS. Je to nejlepší co můžete během studium na vysoké zažít.

Přihlásila jsem se na Erasmus do Granady, i když jsem se nakonec dostala do Ovieda vůbec toho nelituji. Oviedo je překrásné město a Asturias je oblast s úžasnou přírodou.. jezera, řeky, když stojíte na pláži a brouzdáte se v moři stačí se otočit a za vámi se tyčí nádherné zasněžené hory. Je pravda, že tu docela prší (kdo je z cukru by sem jezdit neměl ;) Je třeba mít vždy při sobě deštník a sluneční brýle a všechno bude OK ;) Kde jinde můžete jeden den na snowboard a druhý den na surf k moři! Můžete si udělat výlet do hor nebo strávit den na pláži v Gijonu.

Nebudu tady zdlouhavě psát o organizačních věcech, všechno už bylo řečeno v jiných článcích, takže jen ve zkratce.

Škola – Vůbec nezáleží na tom, jaké předměty si napíšete před příjezdem.. Sto pro se vám to bude krýt a první 2 týdny strávíte tím, že budete chodit na hodiny a vyberete si, co se vám bude líbit (a kde budou Erasmus friendly učitelé;) Určitě si vezměte Curso Espaňol para extranjeros, je to jednoduchých 6 kreditů ;) Mám zapsané: Lengua Inglesa II, Lengua Inglesa IV, Cultura de los EEUU, Sociolüingistic a Espaňol en América. Jsem v půlce semestru, takže vám nepovím, jaké jsou závěrečné zkoušky.

Ubytování – Koleje tady nefungují jako u nás, stojí třeba i 1000e měsíčně :/ Takže si musíte sehnat byt. Je to jednoduché, jen si dejte pozor na spolubydlící, ne vždy se s nimi dá vyjít!! Bydlíme v bytě tři, platíme každá 200e + plyn za 17e bomba. Což je super, nemusíme šetřit elektřinou ani vodou ;)

Cestování – Jsou tu 2 grupos – ESN a AEGEE. ESN je hodně o pití, to je pravda, ale dělají spoustu výletů, kam bych se sama třeba nepodívala, protože by to vyšlo mnohem dráž. ESN pořádá spoustu věcí i během týdne takže se tu nudit nebudete.

S AEGEE jsem neměla příležitost cestovat, protože se mi to zrovna překrývalo s testem ve škole. Nicméně dělají méně akcí po Oviedu, což je škoda.

Social life – Pořád je tu co dělat, nemám čas ani se pořádně vyspat :D Úterý ´´noche de tapas´´, středa ´aperitivo italiano´, čtvrtek fiesta, pátek fiesta, sobota fiesta, neděle výlety a v pondělí odpočinek. Balí mě játra a jsem jak zombí, ale je to skvělé, kdo to nezažil, nepochopí, ale vážně to stojí za to!!

Jediná trochu negativní věc je, že nemluvím španělsky. V bytě jsme dvě Češky a Slovenka, máme další české kamarádky a s ostatníma erasmákama se bavíme anglicky.

Na závěr bych chtěla podotknout, že Erasmus je pro všechny. Je tu jedna Češka s dítětem a manželem, takže se to dá zvládnout opravdu za jakýchkoliv podmínek!

!! ALE Erasmus NENÍ pro xenofobní lidi, kteří nemají rádi společnost, neradi se baví s novými lidmi a nezvládají se o sebe postarat, když nemají ´´maminku za prdelí´´ a nechtějí vyjít 4 měsíce z pokoje, aby náhodou nezmokli!!

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Nechte se inspirovat dalšími články

Correspondence address

Technical university of Liberec
Faculty of Science, Humanities and Education
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17