Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

Valencia 2019

Natalie Kočí

Universitat de Valencia

Vytvořeno

13. prosinec 2019

Ročník studia

2. ročník

Studijní obor

Traducción y Mediación Interlingüística Lengua B Inglés

Termín výjezdu

Zimní semestr 2019

Vyučované předměty

Norma y uso correcto del espaňol, History and culture of the english speaking countries, Espaňol de América, Espaňol Coloquial

Na Erasmus jsem vyjela se svými kamarádkami do všemi doporučované Valencie. Ani nás nezklamala a kdo si přijede pobyt tady užít, rozhodně si ho užije! Místo toho, abychom vám tu líčily naše zážitky, chtěly bychom se podělit o typy, rady a užitečné informace do začátku.

Co se výběru semestru týče, my jsme vyjely v zimním, a ačkoli s tím nebyly žádné problémy, letní semestr by byl možná přeci jen vhodnější. Nejen kvůli hezkému počasí na koupání, ale i většímu výběru předmětů uzpůsobených pro zahraniční studenty. A navíc nepropásnete Fallas!

Pokud si ještě před výjezdem vyberete předměty, které budete chtít studovat, nespoléhejte, že to tak dopadne. Může se stát, že daný kurz již bude plný, že není dostupný ve vašem semestru, případně zjistíte, že jste očekávali něco jiného. Naše doporučení: mít plán B (možná i C), udělat si přehled o předmětech, které škola nabízí a už ze začátku jich navštívit tolik, kolik jen jde. Také musíte projít imatrikulací, což není úplně jednoduché, protože Španělé mají na všechno dost času. Doporučujeme se připomínat a nečekat na poslední chvíli, abyste dostali předměty, které chcete.

Dalším bodem je doprava. Na výběr máme metro, tramvaj denní i noční autobusy nebo Valenbisi. Ze začátku může být trochu matoucí zorientovat se v jednotlivých tarifech, ale i s tím jsme si poradily. Metro má 4 zóny (včetně tramvajových tras) a jízdenku si můžete koupit buď jednorázovou, nebo dobíjecí. Kdo si chce raději zasportovat, po celém městě je síť veřejných kol Valenbisi, které můžete za poplatek 30€/rok libovolně využívat.

 Co se týče cestování, určitě bychom doporučily, mimo jiné, organizace Happy Erasmus a ESN. Pořádají množství výletů po Španělsku, které rozhodně stojí za to, stejně jako různé akce ve městě. Díky nim se můžete podívat po okolí a potkat se s novými lidmi, takže určitě sledujte jejich stránky, ať se můžete zapojit.

Pokud váháte a chtěli byste se na cokoliv zeptat, kontaktujte nás na Facebooku nebo emailu, rády vám pomůžeme!

Adéla Perglerová: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Natalie Kočí: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Michaela Zelinková: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Nechte se inspirovat dalšími články

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17