Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

Valencie? Valencie!

Kristýna Maczanová

Universitat de Valencia

Vytvořeno

15. duben 2016

Ročník studia

2. ročník

Studijní obor

Anglický a španělský jazyk

Termín výjezdu

Letní semestr 2016

Vyučované předměty

History and culture of english-speaking countries, English lenguage 4, Espanol colloquial, Espanol de America, Norma y uso correcto del espanol

Přemýšílíte kam a proč? Třeba vás pár slov a fotek přesvědčí

Snídáme v parku a já přemýšlím, čím bych vlastně měla začít. Nechci prozrazovat vše, co nás tu potkalo, protože každý z nás si chce tu svou pověstnou cestičku vyšlapat sám. A stojí to za to ;). Tak bych se zmínila spíše o těch praktičtějších věcech. 
Co se týče ubytování- už dva měsíce před odjezdem mě kontaktovala jakási agentura, sprostředkovávající byty studentům na Erasmu. Takových agentur je tu spousta a já bych doporučila jen jedno- vyhnout se jim. Bytů je tu spousta a agentury z vás budou akorát ždímat peníze. Na internetu je hromada stránek s nabídkami bytů, takže se nebojte, že byste nic nenašli. 
Dalším velkým tématem je bezesporu škola. Když přežijete to papírování na začátku, máte vyhráno. Mé "vysněné" předměty, vybrané ještě v Liberci, vzaly po prvních hodinách za své. Opravdu si běžte během prvních dvou týdnů jen sednout do třídy a poslechnout si, co všechno se po vás bude chtít. Profesoři kladou u volitelných předmětů značně nižší nároky, ale samozřejmě nějakou práci odvést musíte. Sice tu máme pět předmětů (ne například dvanáct jako v Liberci), ale každý předmět se vyučuje 2x2 hodiny týdně, takže skoro stejná nálož. Všichni vyučující jsou skvělí a se vším rádi pomůžou, takže ztracení určitě nebudete. 
Valencie je město, kde lid žije sportem..už v šest ráno tu vybíhají první běžci a spousta lidí tu jezdí na kole..Valenbisi vyjde studenta jen na 30€ na rok. My tedy stále preferujeme chůzi, protože si chceme udržet kondičku z Liberce. Pro Španěly je daleko i obchod, ke kterému dojdete za pět minut. Takže za dopravu tu i dost ušetříte. 
Město je jedním slovem NÁDHERA. No...musíte to prostě vidět. 
Asi jako většina mých předchůdců, i já jsem si před odjezdem pokládala otázky typu "Mám na to?", "Co když to nedám?". Ale dopadne to...ono to vždycky dopadne.
Studium v zahraničí byl vždycky můj sen, a tak jsem tady. A musím říct, že je to ‎krásný!

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17