Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

Burgos: Siesta, fiesta a ty další věci

Markéta Svobodová

Universidad de Burgos

Vytvořeno

5. listopad 2014

Ročník studia

2. ročník

Studijní obor

Anglický a španělský jazyk

Termín výjezdu

Zimní semestr 2014

Vyučované předměty

Semántica

Jaké je to vydat se na půl roku do Španělska - do země, ve které jste nikdy předtím nebyli a jejíž jazyk studujete teprve rok? Může se to zdát jako trošku hloupý nápad, ale věděla jsem, že na Erasmus chci jet ještě před nástupem do školy. A s mým štěstím jsem byla vybrána hned v prvním ročníku...

Do Burgosu jsme se vydaly začátkem září společně se spolužačkou a kamarádkou Luckou Ptáčkovou. Ještě v letadle jsme nemohly uvěřit, že vážně letíme, ale byly jsme nadšené. Letěly jsme do Madridu, odkud nám pak také jel autobus do Burgosu. Přijely jsme do velkých veder, ale všichni říkali, že to je jen na pár dní a že se máme připravit na hrozné počasí (zima přišla až v listopadu).

Po příjezdu nás vyzvedla naše kamarádka Cristina, která mi se vším hrozně pomohla a jsem jí a její rodině za to moc vděčná. Přes internet jsem si našla byt, sice můj pokoj a koupelna jsou malých rozměrů, ale nedůležitější pro mě je bydlet v centru a neplatit příliš vysoký nájem. Prvních pár dní jsem byla v bytě sama, pak ale postupně přijížděly další spolubydlící. Nakonec nás je pět holek (dvě španělky, korejka a francouzka).

Co se týká školy, první dny jsem myslela, že se zabalím a odjedu, že to nikdy nemůžu zvládnout. Naštěstí se to den ode dne zlepšovalo a nyní víceméně nejsou žádné problémy, jen je někdy těžké stíhat poslouchat a zároveň si dělat zápisky. Stačí ale oslovit někoho ze spolužáků (nebo i učitele) a oni rádi pomůžou. Škola také zapůjčuje studentům kola, což je asi nejlepší způsob dopravy po městě.

Jako máme v ČR organizaci ESN, tak ve Španělsku mají AEGEE. Pravidelně pro nás pořádají fiesty a výlety. Vlastně kromě školy tu akorát spíme, jíme, slavíme nebo cestujeme - což odpovídá našemu oblíbenému heslu: "La vida es maravillosa". :D

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17