Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

Feel it..like it...love it :) Oviedo

Simona Žampachová

Universidad de Oviedo

Vytvořeno

4. květen 2014

Ročník studia

3. ročník

Studijní obor

spanelstina-humanitni studia

Termín výjezdu

Letní semestr 2014

Vyučované předměty

corrientes actuales de la lingüística, historia de la educación en España, literatura europea, didáctica general

Pokud někdo váhá jet či nejet na erasmus, už kvůli všelijakým obavám, láskám nebo škole, tak by jednoduše váhat neměl. Je to ta nejlepší příležitost zažít něco nového a nabrat zkušenosti. Erasmus neznamená jen párty , párty a afterparty, je to čas, který se musí využít naplno, protože je pravda že hroooooozně letí.

Doporučuji před výjezdem najít ubytovaní na internetu. Je pravda, že najít se dá i po příjezdu ale je určitě lepší mít kam složit tělo po náročné cestě. A o to víc, když máte v tom těle zbytky střevní chřipky jako moje kamarádka Peťula. Z letiště jsme jely taxikem, což je určite pohodlnější a rychlejší než autobus. Po ubytování mohlo začít nejen objevování překrásného města, ale také hranice naší trpělivosti ( která se za tu dobu jasně zvětšila) s vyřizováním všech dokumentů na škole, změny předmětů atd. Po příjezdu je třeba nahlásit se v kanceláři, kde vám daj seznam míst a kanceláří do kterých máte zajít. S tím chozením. Bydlím u Crista, kde jsem měla kurz, který opravdu doporučuji, předměty máme na Llamaquique a v Miláně takže přecházení a návrat domů ze školy je docela parádní procházka. Ten kdo rád turistiku a vlastně všelijaké sporty, zamiluje si to tu. Tak jako já, protože příroda v Asturiasu je kouzelná, hory jsou naprosto boží jak na lyžování tak na tůry. Pláže jsou také úžasné, moře studené s obrovskými vlnami ve kterém jsem se zatím nekoupala ale jsem si jista že to přijde. Na výlety je určitě nejlepší mít auto nebo respektive mít někoho s autem ale ESN a AEGEE dělají také parádní výlety a když přežijete cestu v autobuse tak je to moc fajn. Dá se tu bruslit, plavat, běhat, posilovat vše na co si vzpomenete, ale většinou stejně přiberete, protože na večeři v 11 večer si teda alespoň moje tělo zvykalo dlouho. Ale prostě se nedá odolat, je tu milion barů a restaurací jeden hezčí než druhý a pravý život tu začíná kolem té 11 až 12. 
Zážitků mám spoustu, jsem hrozně ráda, že tu se mnou byly holky. Nemůžu a nedokážu pochopit, jak se tu někomu nemůže líbit kvůli dešti. On opravdu občas otravuje, ale to díky němu je to tu tak tak zelené a krásné a navíc si pak alespoñ více toho sluníčkaa vážíme:))
Nemohla jsem si přát nic lepšího než půl rok tady v Oviedu. Zbožñuji to tu a díky nevim komu, že mi umožnil sem jet. 
Besos abarazos Sima :)

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Nechte se inspirovat dalšími články

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17