Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

el centro de Asturias (OVIEDO)

Barbora Kalová

Universidad de Oviedo

Vytvořeno

4. prosinec 2015

Ročník studia

2. ročník

Studijní obor

španělština-geografie

Termín výjezdu

Zimní semestr 2015

Vyučované předměty

Teoría de la Educación

Zdravím budoucí ERASMÁKY.

Hned na úvod bych ráda vyvrátila obávané papírování ohledně Erasmu. Není to tak hrozný, je to snad ještě horší :D :D Ale pokud už pročítáte tyto naše příspěvky,tak věřím,že už jste pevně rozhodnuti vyjet a náké papírování Vám nepřidělá vrásky. Ale teď opravdu, ZVLÁDNETE TO! Zvládli jsme to všichni,tak proč né VY! Někteří i týden před výjezdem. 

Co se týče volby destinace, rozhodně doporučuji sever,oblast Asturias, město OVIEDO. Kór pro ty,co jsou zapáleni do přírody (Picos de Europa,Monte Naranco, Lagos de Covadonga etc..) 

Jsou tu dvě organizace, které erasmákům zpestřují pobyt.ESN a AEGEE. Já osobně jsem více inklinovala k organizaci ESN Oviedo -cada martes de tapas, cada viernes fiestaaa,fin de semana excursiones (por ejemplo: Galicia, Santiago de Compostela, Granada, Portugal, Oporto...) y mucho más :))

Ohledně stipendia. Peníze Vám pokryjí nájem (lze sehnat ubytování 10minut od centra za 200€/mes) a jídlo. Dokonce Vám vystačí i na úterní chupito nebo zde velmi oblíbenou sidru, ale bohužel středeční,čtvrteční,páteční a víkendové bumbání si už budete muset zaplatit ze svého. Proto radím,šetřete! Není to o tom,že erasmem přijdete na buben,ale o tom,ať se můžete zúčastnit většiny výletů a MAXIMÁÁÁÁLNĚ SI TO TU UŽÍÍÍT!!!

Počasí! Ano,je to Asturie,tudíž tu více prší, ale za tu dobu,co jsem tu (5měsíců) jsem zde zažila déšt maximálně 5x,ale když už prší,tak opravdu vytrvale a celý den. Jinak teď v prosinci: ráno 5° a odpoledne krásných 17° a sluníčko.

No a ta nejdůležitější věc,škola. V Oviedu jsou na výběr 2 fakulty: 1) Facultad de Humanidades (campus del Milán). Kde jsou předměty typu: fonétika y fonología, espaňol normativo etc. 2) Facultad de Formación del Profesorado y Educación (campus de Llamaquique), kde studuji já. Tahle škola je dál od centra a na kopci,takže počítejte s ranní rozcvičkou,ale cestou ze školy jste doma jedna dvě. Tuhle univerzitu bych doporučovala hlavně studentům, kteří mají opravdu učitelské ambice. Jsou tu zajímavé předměty jako: teoría de la educación, pedagogía gerontológica y mucho más :). Určitě se mě nebojte kontaktovat,ráda poradím s výběrem.

Na závěr bych ráda zopakovala slova docenta Valeše: je ''povinností'' každého studenta studujícího španělský jazyk vycestovat na Erasmus. A má pravdu, tak už přestaňte spekulovat,jet či nejet. Odpověď už přece znáte :)

Přeji Vám,ať si erasmus užijtete,tak jako já a nasbíráte cenné zkušenosti a nezapomenutelné zážitky. 

 

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17