Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

ERASMUS – The Bes Time of My Life – La Mejor Experiencia en Mi Vida!!

Ivana Moudrá

Universidad de Oviedo

Vytvořeno

11. duben 2014

Ročník studia

2. ročník

Studijní obor

anglický jazyk - španělský jazyk

Termín výjezdu

Zimní semestr 2013

Vyučované předměty

Lengua Inglésa II., Lengua Inglésa IV., Cultura de los Estados Unidos, Sociolingüística, Espaňol en América.

Erasmus - Oviedo - Déšť, sluníčko, moře, hory, sidra, fiesty, siesty a spousta nových přátel z celého světa :))

Ráda bych se s vámi podělila o svoje nezapomenutelné zážitky z Erasmu. Nepromeškejte svou životní šanci. VYJEĎTE NA ERASMUS. Je to nejlepší co můžete během studium na vysoké zažít.

Přihlásila jsem se na Erasmus do Granady, i když jsem se nakonec dostala do Ovieda vůbec toho nelituji. Oviedo je překrásné město a Asturias je oblast s úžasnou přírodou.. jezera, řeky, když stojíte na pláži a brouzdáte se v moři stačí se otočit a za vámi se tyčí nádherné zasněžené hory. Je pravda, že tu docela prší (kdo je z cukru by sem jezdit neměl ;) Je třeba mít vždy při sobě deštník a sluneční brýle a všechno bude OK ;) Kde jinde můžete jeden den na snowboard a druhý den na surf k moři! Můžete si udělat výlet do hor nebo strávit den na pláži v Gijonu.

Nebudu tady zdlouhavě psát o organizačních věcech, všechno už bylo řečeno v jiných článcích, takže jen ve zkratce.

Škola – Vůbec nezáleží na tom, jaké předměty si napíšete před příjezdem.. Sto pro se vám to bude krýt a první 2 týdny strávíte tím, že budete chodit na hodiny a vyberete si, co se vám bude líbit (a kde budou Erasmus friendly učitelé;) Určitě si vezměte Curso Espaňol para extranjeros, je to jednoduchých 6 kreditů ;) Mám zapsané: Lengua Inglesa II, Lengua Inglesa IV, Cultura de los EEUU, Sociolüingistic a Espaňol en América. Jsem v půlce semestru, takže vám nepovím, jaké jsou závěrečné zkoušky.

Ubytování – Koleje tady nefungují jako u nás, stojí třeba i 1000e měsíčně :/ Takže si musíte sehnat byt. Je to jednoduché, jen si dejte pozor na spolubydlící, ne vždy se s nimi dá vyjít!! Bydlíme v bytě tři, platíme každá 200e + plyn za 17e bomba. Což je super, nemusíme šetřit elektřinou ani vodou ;)

Cestování – Jsou tu 2 grupos – ESN a AEGEE. ESN je hodně o pití, to je pravda, ale dělají spoustu výletů, kam bych se sama třeba nepodívala, protože by to vyšlo mnohem dráž. ESN pořádá spoustu věcí i během týdne takže se tu nudit nebudete.

S AEGEE jsem neměla příležitost cestovat, protože se mi to zrovna překrývalo s testem ve škole. Nicméně dělají méně akcí po Oviedu, což je škoda.

Social life – Pořád je tu co dělat, nemám čas ani se pořádně vyspat :D Úterý ´´noche de tapas´´, středa ´aperitivo italiano´, čtvrtek fiesta, pátek fiesta, sobota fiesta, neděle výlety a v pondělí odpočinek. Balí mě játra a jsem jak zombí, ale je to skvělé, kdo to nezažil, nepochopí, ale vážně to stojí za to!!

Jediná trochu negativní věc je, že nemluvím španělsky. V bytě jsme dvě Češky a Slovenka, máme další české kamarádky a s ostatníma erasmákama se bavíme anglicky.

Na závěr bych chtěla podotknout, že Erasmus je pro všechny. Je tu jedna Češka s dítětem a manželem, takže se to dá zvládnout opravdu za jakýchkoliv podmínek!

!! ALE Erasmus NENÍ pro xenofobní lidi, kteří nemají rádi společnost, neradi se baví s novými lidmi a nezvládají se o sebe postarat, když nemají ´´maminku za prdelí´´ a nechtějí vyjít 4 měsíce z pokoje, aby náhodou nezmokli!!

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17