Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

Jak jsem začala a kde jsem zakopávala

Eva Semrádová

Kirchliche Pädagogische Hochschule

Vytvořeno

19. říjen 2010

Ročník studia

2. ročník

Studijní obor

Studuji obor německý jazyk - španělský jazyk

Termín výjezdu

Zimní semestr 2010

Vyučované předměty

Např. Hanglungorientiertes Unterricht, Anfangsunterricht Deutsch, Language Competence, Mediendidaktik...

Jmenuji se Eva Semrádová, jsem studentkou Pedagogické fakulty a díky programu ERASMUS jsem byla vybrána na půlroční pobyt do města Kremže (Krems an der Donau)v Rakousku. Město Kremže se nachází cca 70 km od hlavního města Vídeň a přibližně pět hodin autem od Liberce. Je to menší městečko, žije zde přibližně 30 tisíc obyvatel.

Kirchliche Pädagogische Hochschule Wien/Krems (www.kphvie.at) se nachází cca 20 minut od centra města. Už dva týdny chodím do školy, některé předměty mám v němčině, některé v angličtině. Samozřejmě mám občas problémy s porozuměním, ale díky pomoci profesorů a rakouských studentů učení zatím zvládám. Bydlím na koleji, která je velice šikovně umístěna, neboť je přímo propojena se školou spojovací chodbou. Do školy to tak mám dvě minuty.

O příchozí ERASMUS studenty se tu stará pan profesor Gerald Kolm, radí nám a pomáhá naprosto se vším. Kromě mě jsou tu tři studenti ze Španělska, dva z Turecka, dvě studentky z Maďarska a dva studenti z Litvy.

Ze začátku jsem se obávala, jak to tady bude vypadat, co škola, plnění povinností... Ale jsem tu velice spokojena a nelituji, že jsem se přihlásila na ERASMUS PROGRAM.

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Nechte se inspirovat dalšími články

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17