Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

LS v Tureckém Canakkale

Tomáš Ruprich

Çanakkale Onsekiz Mart University

Vytvořeno

6. červen 2017

Ročník studia

3. ročník

Studijní obor

Rekreologie

Termín výjezdu

Letní semestr 2017

Vyučované předměty

spárované: Nauka o podniku, tenis, volejbal

Ahoj všem,
pokusím se v pár větách popsat co jsme zažili na erasmu v Turecku.

Když jsem oznámil doma, že bych rád strávil 4 měsíce v Turecku, mimické svaly všem členům ve vteřiny přestali fungovat a jejich prázdné pohledy koukali do nikam. Každopádně jsem si stál za svým, i když se to nesešlo s pochopením všech. Do Canakkale jsem se vydal se spolubydlícím, spolužákem a dlouholetým kamarádem. Vybrali jsme si Canakkale především kvůli doporučení od naši společných kamarádů, kteří zde byli 2 roky před námi. Počátkem února jsme tedy odjeli a čekali jsme co si pro nás Turecko připravilo.

Popíšu Turecko z mého pohledu a pokusím se to udělat stručně. Spoustu věcí, které nám přijdou jako samozřejmost v Turecku samozřejmostí nejsou. V domácnostech i na ulicích je nepořádek. V autobusech nerozumí celdulkám "postupujte do vozu", takže se často nedá v první půlce dýchat zatímco vzadu jsou volné sedačky. Přidělený erasmus-buddy nefunguje. Svojí "badynu" jsem poprvé viděl po 2 měsích, bylo to i naposledy... Se vším nám pomáhali lidé z erasmus office nebo esn studenti. Škola na naše poměry nebyla náročná. Měli velké pochopení, když jsme jeli na výlet, buď hodina odpadla nebo jsme si jí nahradili jiný termín. Se studiem tu rozhodně mít problémy nebudete.

ESN + Erasmus office si pro nás připravili hromadu výletů. Mezi top 3 určitě Pamukkale, Capadocia a Chillness. Ale určitě je dobré jet všude, protože Turecko, co se přírody týče, je opravdu krásná země!

Erasmus v Turecku byl pro mě zažitek, na který budu vzpomínát rád s úsměvem na rtech. Určitě je to skvělá volba, pro ty, kteří se chtějí bavit, poznávat a mají rádi teplo. Stalo se nám, že jsme se koupali v moři zatímco v Liberci sněžilo. :D 

Kdyby jste se chtěli na cokoliv zeptat, určitě napište, rád poreferuju, ukážu fotky, videa.  

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17