Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

Letní semestr v Canakkale!!!

Lukáš Reymar

Çanakkale Onsekiz Mart University

Vytvořeno

27. duben 2015

Ročník studia

3. ročník

Studijní obor

Rekreologie

Termín výjezdu

Letní semestr 2015

Vyučované předměty

Corporate Finance, Turkish, Event Management, Introducing to Business

Zdravím všechny zájemce o Erasmus v Turecku!

Abych byl upřímný... Na Erasmus se mi až tak úplně nechtělo, ale nechal jsem se hecnout mým kamarádem, že do tohoto dobrodružství půjdeme společně. Nikdy mu to nezapomenu! :D Zvolili jsme si Canakkale díky referencím od kamarádů, kteří zde byli před námi. A musím říct, že to byla znamenitá volba! Erasmus právě zde splnil přesně naše očekávání a přání! 

Canakkale je krásné město. Žije zde asi 100 tisíc obyvatel na menším prostoru než je Liberec. To znamená, že lidé zde žijí hodně společně a je tedy snadné si najít přátele nejen z Erasmu, ale i z Turecka a s nimi následně společně trávit čas. Myslím, že Erasmus právě zde je mnohem zábavnější, než ve velkém, příliš anonymním městě.

Turci jsou opravdu velice přátelští a udělají téměř cokoli, aby vám v každé situaci pomohli, když pomoc potřebujete! Aklimatizace nám trvala asi týden a velice rychle jsme se zde cítili jako doma! S ubytováním vám pomohou ještě dříve než sem pojedete. Budete přidáni do skupiny na FB Incoming erasmus students, kde vám bude nabízena celá řada ubytování a vy si jen musíte vybrat, které se vám bude zamlouvat. Tak 80% bytů je v centru, proto je velice jednoduché se pravidelně scházet s novými kamarády protože všichni bydlí kousek. 

Co se školy týče :D nečekejte žádné galeje :D sice jsme ještě nedělali žádné zkoušky, ale zatím se zdá, že splnění by mělo být opravdu nenáročné na naše poměry. V průběhu budete mít spoustu prostoru a času cestovat a cestování tady rozhodně stojí za to! Jednak je velmi snadné cestovat stopem. (čekáte max 10 minut..kdekoli) Druhak je zde spousta krásných míst, které rozhodně stojí za to vidět! 

Funguje zde ESN organizace přímo výborně. Kdo by nevěděl o co se jedná, tak je to skupina místních studentů, která se snaží vytvářet výlety a příležitosti k seznámení s ostatníma erasmákama. 

Erasmus zde je opravdový zážitek!!! Na lidi, které jsme zde poznali budeme vzpomínat a snad se i s některými setkávat do konce života! 

Erasmus v Canakkale bych doporučil každému, kdo se rád baví, seznamuje, cestuje a žije naplno!

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Nechte se inspirovat dalšími články

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17