Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

Rady pro pobyt ve Švédsku

Jana Pultarová

Högskolan Kristianstad

Vytvořeno

7. listopad 2011

Ročník studia

2. ročník

Studijní obor

Specializace v pedagogice - Anglický jazyk, Španělský jazyk

Termín výjezdu

Vyučované předměty

English II ( Grammar, Linguistics, Classic Literature, Modern Literature)

Díky Erasmu mohu zažít jaké to je půl roku studovat ve Švédsku v Kristianstadu a musím říct, že je to víc než fajn.

Co se týče organizace, nemám sebemenší výtku. Vše je perfektně připravené od vyzvednutí na nádraží při příjezdu, přes seznamovací týden, po několik krásných výletů. Zatím jsme navštívili Åhus, Stockholm a Helsinky a v plánu je také výlet za Severní polární kruh. Je tu spoustu pěkných míst kam jet na výlety, ale člověk nesmí počítat s ničím neobvyklým...

Bydlíme v pěkném dvoulůžkovém pokoji v Krebo, který je plně vybavený, akorát je potřeba něco veselého co prozáří všudypřítomnou bílou barvu J

Do školy to trvá na kole asi 3 minuty z Kreba a všechny budovy se nachází na krásném kampusu pohromadě. Obchody jsou o něco dále, proto doporučuji hned po příjezdu se vydat a koupit si kolo za dobrou cenu.

Studuji zde angličtinu (English II) a co se týče profesorů, jsem maximálně spokojena. Všichni umí perfektně anglicky a jsou velmi ochotní kdykoli a co nejvíce pomoci. Na oplátku vyžadují celkem náročnou časovou přípravu, ale vše se dá stihnout. Doporučuji si předem osvěžit pravidla pro psaní eseje J V tomto modulu není obsažena jakákoliv konverzace, proto pokud někdo chce zlepšit svoje komunikační dovednosti v angličtině, měl by si zvolit Oral proficiency z English I.

Všichni umí perfektně anglicky, a když náhodou někdo neumí, tak se vám i přesto pokusí vysvětlit cestu, jak nejlépe umí. Ano, Švédi jsou vážně milí a příjemní.

Snad poslední věcí mě napadá, že je dobré předem počítat s tím, že je zde draho a přivézt si nějaké zásoby, zvláště alkoholu.

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Nechte se inspirovat dalšími články

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17