Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

Todo es posible en Granada

Lukáš Zikmund

Universidad de Granada

Vytvořeno

15. prosinec 2016

Studijní obor

Filología Hispánica

Termín výjezdu

Zimní semestr 2016

Vyučované předměty

Espanol como lengua extranjera

Chceš žít v jiném místě než je naše malá zemička? Chceš poznat novou kulturu a užít si trochu legrace? A vůbec, chceš poznat sám sebe? Tak i právě Ty můžeš být studentem v Granadě.


Do Granady jsem přijel o pár dní dříve, než byl začátek školy. Bylo to z několika důvodu, ale jako hlavním důvodem bylo bydlení, protože asi jako každý, tak i já jsem měl trochu obavu, kde budu na dalších šest měsíců bydlet. Měl jsem něco už domluvené předem, ale každý říká, až přijedeš, tak se dohodneme. Dokonce mám i zkušenost, že když se přišla podívat na bydlení slečna, tak se dalo hýbat s cenou.

Já osobně mohu říci, že jsem nepotřeboval bydlet úplně v centru a tak jsem volil druhou možnost, nicméně zde byl i velký cenový rozdíl.

Když začala škola, tak jsem chodil na více předmětů, než které jsem měl původně zapsané. To je věc, kterou rozhodně mohu jen doporučit, pač určitě budete měnit nějaký předmět. Jinak vyučující jsou na studenty ze zahraničí celkem příjemní a snaží se pomoci. Jediný problém je, že tu panuje takový nešvar a to je slovíčko mañana. Protože věci, které normálně trvají několik dní, tak tu trvají několik týdnu.  

Jinak v Granadě je celkem velké sportovní vyžití, můžete například chodit běhat, jezdit na bruslích anebo také vyběhnout na nějaký kopeček, kde si půjčíte lyže a tradá z kopce dolů. A když už nic, tak navštívit nějaká místa jako jsou Malaga, Salamanca a tak podobně, protože cestovat po Španělsku je prostě boží.

Další místo, které člověk musí navštívit, když je na Erasmu v Granadě je ulice, která se jmenuje Pedro Antonio de Alarcón. Je to asi nejfrekventovanější místo všech nočních klubů a barů, kde můžeš dostat nejlepší tapas.

Jediná věc, která je na všech zahraničních pobytech a já osobně jí hodnotím jako velice špatnou je, že to rychle uteče a ty chceš víc než šest měsíců.

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Nechte se inspirovat dalšími články

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17