Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

Erasmus ve Švédsku

Michaela Grundová

Högskolan Kristianstad

Vytvořeno

16. prosinec 2016

Studijní obor

Anglický jazyk a Tělesná výchova a sport se zaměřením na vzdělávání

Termín výjezdu

Zimní semestr 2016

Vyučované předměty

Intercultural Communication

Děkuju tisíckrát TUL, zejména pak té nejlepší koordinátorce, jakou si kdo může představit, paní Bímové, za jedinečnou příležitost vyjet na Erasmus a strávit tak 4 měsíce v překrásném Švédsku. Naprosto jsem si to tu zamilovala a ze srdce všem přeju zažít něco podobného. Doporučuju této možnosti využít. Je to tu jiný svět, o krok vpřed než u nás, který člověku rozšíří obzory.

Studuji na Högskolan v městečku Kristianstad. Všechny předměty které jsem absolvovala mě bavily, moc musím pochválit velmi přátelský a osobní přístup vyučujících. Za velkou výhodu považuju to, že jsem ve škole nemusela trávit velké množství času. Příprava spočívala spíše v úkolech, esejích a projektu. V porovnání s Libercem, univerzitní campus se nachází na jednom místě, naleznete zde veškeré vybavení, včetně útulné knihovny vhodné pro studium.

Co se týče bydlení, upřednostila jsem klidné městečko Åhus, které se nachází na pobřeží asi 40 minut jízdy autobusem z Kristianstadu. V kouzelném Åhus Seaside Resortu je nás tu celkem asi 80 studentů z různých zemí celého světa. Naši landlordi jsou velice vstřícní a panuje tu rodinná atmosféra. Bydlení přímo u pláže mi přinášelo neustálý pocit dovolené.

Åhus i Kristianstad se nachází v jižní části Švédska v oblasti zvané Skåne. Cestujeme převážně autobusem či vlakem. Největší město v této oblasti se nazývá Malmö, kam se dostanete vlakem z Kristianstadu za přibližně 2 hodiny a následně pak za další půlhodinu do Kodaně, hlavního města Dánska.

Pobyt ve Švédsku mi přinesl nespočet zkušeností. Nejenom že jsem poznala spousta úžasných lidí, objevila nová místa, ale také se zdokonalila v angličtině a dokonce zvládám i základy švédštiny. Také jsem měla možnost interakce se švédskou rodinkou, ke které jsem chodila pracovat jako Au Pair.

Moc ráda zodpovím jakékoliv případné otázky či popíšu více detailněji moje zkušenosti, takže pokud máte o studium ve Švédsku zájem, určitě mě neváhejte kontaktovat. Vždy si budu ráda tuto kapitolu mého života připomínat. Všem přeju hodně štěstí. Ha en rolig dag! Hej då!

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17