Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

Erasmus ve Valencii

Dominika Legnerová

Universitat de Valencia

Vytvořeno

27. březen 2016

Ročník studia

2. ročník

Studijní obor

Specializace v pedagogice - AJ, ŠJ

Termín výjezdu

Letní semestr 2016

Vyučované předměty

English Language 4, Espanol Coloquial, Uso y Norma Correcto del Espanol, History and Culture of English Speaking Countries

Erasmus ve Valencii můžu jen doporučit, zejména pokud máte rádi teplejší počasí, pláže, moře, parky, fotbal a párty :D . 

Ve Valencii je velký počet Erasmus studentů, takže co se týče vašich vybraných předmětů ve škole, může být problém, díky omezenému počtu míst, se na daný předmět zapsat, ale personál je tu velmi ochotný a snaží se všem nějakým způsobem vyjít vstříc, takže nakonec se mi podařilo zapsat na všechny předměty, které jsem chtěla. Při výběru předmětů také dávejte pozor na to, že cca polovina předmětů je vyučována ve valencijštině nebo v katalánštině.

Jak už jsem zmínila výše, Valencie je město (Erasmus) studentů, nechybí tu tedy hojný počet různých barů a diskoték, každý si tu najde svoje místo kam vyrazit na fiestu.

Na své si přijdou i fotbalový fanoušci, jelikož ve Valencii jsou právě dva kluby, které hrají první španělskou ligu, a to Valencia CF a Levante UD. Vstupenky na zápas se dají bez problému sehnat přímo na stadionu nebo na webových stránkách klubu.

Co se týče cestování a poznávání zbytku poloostrova funguje tu agentura „Happy Erasmus“, která pořádá pro studenty zájezdy např. do Portugalska, Andalusie, Madridu, Barcelony a na spoustu dalších míst nejen poblíž Valencie. Většina těchto zájezdů je za přijatelné ceny.

   

Fallas, aneb týdenní párty

Jak asi jistě víte, největší slavností ve Valencii jsou právě Fallas, které trvají týden. Tento týden je volno i ve škole. Ulice jsou vyzdobené a jsou v nich umístěny obrovské sochy, které se poslední den Fallas spálí. Tento týden je jediný týden v roce, kdy se může pít na veřejnosti, tudíž se tu každý den pořádají botellóny a párty přímo v ulicích města. Každý den se pořádá velký ohňostroj a také Mascleta, španělé hází petardy, takže to tu celý týden zní jako kdyby jste právě byli uprostřed války.

 

Co se týče počasí během až koncem března začalo být vážně teplo (25 stupňů a víc), do té doby bylo většinou přes 15 stupňů ale hodně foukalo, takže určitě doporučuji si vzít s sebou i nějaké teplé oblečení.

 Doufám, že jsem tímto příspěvkem alespoň někomu pomohla v rozhodování. Pokud máte možnost vycestovat, určitě toho využijte, je to zkušenost k nezaplacení J.

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Nechte se inspirovat dalšími články

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17