Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

Graz

Eva Semrádová

Kirchliche Pädagogische Hochschule

Vytvořeno

12. listopad 2010

Ročník studia

2. ročník

Studijní obor

Studuji obor německý jazyk - španělský jazyk

Termín výjezdu

Zimní semestr 2010

Vyučované předměty

Např. Hanglungorientiertes Unterricht, Anfangsunterricht Deutsch, Language Competence, Mediendidaktik...

Zdravím z Kremže. Minulý týden jsem strávila s ostatními Erasmáky a našim koordinátorem v městě Graz, kam jsme byli pozváni Pedagogickou fakultou v Grazu. Konal se zde týdenní program s názvem Focus on Europe, kde hlavním partnerem projektu byla právě Pedagogická fakulta. Měli jsme možnost sejít se se studenty, kteří zde tráví stejně jako my zimní semestr díky programu Erasmus. 

Kromě nás bylo pozváno okolo 25 profesorů z celé Evropy (např. ze Švédska, z Estonska, z Německa, Polska atd.), kteří zde měli různé přednášky nebo semináře o vzdělání na základních, středních a vysokých školách v jejich zemi. Také jsme se zúčastnili dvou prohlídek města a navštívili několik muzeí. Ve čtvrtek večer jsme byli pozvaní od pana děkana na večeři a v pátek ráno jsme se plni dojmů vrátili do Kremže.

Tento týden byl opět ve znamení školy, navíc mi teď na začátku listopadu začíná zbytek předmětů, tak jsem zvědavá, jestli jsem si nevybrala špatně. Příští týden jedeme na jednodenní výlet do Vídně, máme se sejít s lidmi z Pedagogické fakulty ve Vídni, kteří nás provedou Vídní, a také navštívíme vánoční trhy.  Pokud nám to počasí ovšem dovolí, celý minulý týden tady totiž propršelo.

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17