Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

Kulturní akce a párty

Marek Baše

Technische Universität Dresden

Vytvořeno

16. únor 2013

Ročník studia

4. ročník

Studijní obor

Geografie - Německý jazyk

Termín výjezdu

Zimní semestr 2012

Vyučované předměty

Wortschatzarbeit im DaF Unterricht

Večerní život a kulturní akce, pořádané ESN

Když slyšíte mnohé studenty a zeptáte se je na Erasmus, málokdy se nezmíní o všech možných i nemožných párty. I v Dresden je tomu tak, na začátku semestru je snad nějaká párty každý den. Není snad jediný sloup, který by nebyl nepolepený nějakým tím poutačem, takže kdo si v tomhle směru libuje, je říjen opravdu náročný. Zároveň si je ale připravit solidní finanční obnos, protože pít na diskotéce, to přijde na německé poměry sakra draho. Na lepších diskotékách stojí pivo v průměru kolem 3 €, na těch ne tak slavných se dá sehnat kolem 2 - 2,5 €. Různé drinky pak vyjdou od 5 € výš, takže  ranec peněz. Ikdyž nepijete alkohol, není to žádná výhra, i za colu zaplatí stejně jako za pivo. Proto je lepší si  nakoupit něco v obchodě a něco vypít ještě před tím něž dorazíte na disko. 

O kulturní a večení program erasmáků se mimojiné stará ESN, která pořádá řadu akcí, ať už kulturních nebo společenských. Několikrát byla možnost vyjet za různými památkami (Königstein, Moritzburg) nebo do známých německých měst (Berlín, Frankfurt, Leipzig). Rozhodně doporučuju se aspoň občas zúčastnit. Každé pondělí pořádá ESN tzv. Cafe Lingua, kde se procvičují každý týden jiné jazyky. V úterý na to navazuje tzv. Länderpárty, kdy je každý týden představována jiné země. Je to formou diskotéky, během níž se jí typické jídlo dané země, hraje se zdejší hudba atd. Slabinou je trochu klub, ve kterém se to koná.

Hlavně na začátku semestru se často v týdnu konají návštěvy různých muzeí nebo zajímavých míst v Dresden (Gläserne Manufaktur, Hygiene Museum, ZOO) atd. Jednou za čtrnáct dní pak je možnost navštívít ESN Kino, kde jsou promítány nejlepší německé filmy. O Erasmus studenty je postaráno dobře a vidíte, že se nudit moc nebudete...

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17