Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

ŠVÝCARSKO, ST. GALLEN, RORSCHACH

Kateřina Pospíchalová

Pädagogische Hochschule St.Gallen

Vytvořeno

23. duben 2013

Studijní obor

International Class PHSG Primary and Secondary 2013

Termín výjezdu

Letní semestr 2013

Vyučované předměty

Portfolio Mobility Project, Introduction to Foreign Language Didactics, Basic Design, Gifted Children, Course Deutsch, Cultural Studies, External day, Follow up external day, Cambridge English Advanced, Practicum, Transcurricular week, Thematic week

Měla jsem tu skvělou příležitost vyjet na Erasmus do Švýcarska, proto bych se s vámi moc ráda podělila o zkušenosti, dojmy a zážitky.

Navštěvuji zde Pädagogische Hochschule St. Gallen – International Class PHSG Primary and Secondary 2013. Historická budova školy se nachází v městečku Rorschach. Rorschach je město s 9 000 obyvateli, ležící na severu Švýcarska, přímo u Bodamského jezera. Prostředí je tedy nádherné.

Do naší International Class se zapsalo 10 studentů z Irska, Německa, Rumunska, Běloruska a Švýcarska. Výuka probíhá v angličtině. Máme velmi pestrý rozvrh, ve kterém je zahrnuta i 14-ti denní praxe ve švýcarské škole, Transcurricular Week, Thematic week. Skvělé je, že každý pátek jezdíme na External day. Díky škole jsme už tedy navštívili Zürich, St. Gallen, Zürich International School, Electric Power Scheme in Zevreila, Appenzell, Bern. Účastnili jsme se výuky na různých školách prvního stupně. Měla jsem to štěstí a narazila na opravdu skvělé učitele. Jsou až neuvěřitelně milí, ochotní a ve všem nápomocní. Ve škole nás tedy rozhodně neprovází stres.

Ubytování nám sehnala škola. Bohužel zde nemají dostatek pokojů pro bydlení se studenty, proto jsme ubytováni v rodinách. Já bydlím v italsko – švýcarské rodině. Samozřejmě má toto ubytování své výhody i nevýhody. Mám jedinečnou příležitost poznat zblízka italský temperament! Ale i přes všechno bych preferovala bydlení se studenty.

Stravovat se tu snažíme co nejlevněji. Můžeme chodit do menzy, ale nejvýhodnější je vařit si z vlastních surovin. V menze koupíte oběd cca za 10CHF. Nakupovat chodím do Micros a Coopu.

Teď momentálně ležím v posteli s angínou, proto si určitě nezapomeňte opatřit léky!!!

Pro budoucí učitele tento program rozhodně doporučuji!

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17