Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

Téměř druhý měsíc za mnou

Markéta Janošíková

Universidad de Granada

Vytvořeno

8. listopad 2010

Ročník studia

2. ročník

Studijní obor

AJ/ŠJ

Termín výjezdu

Zimní semestr 2010

Vyučované předměty

El Espaňol como la lengua extranjera, El Espaňol y los lenguajes especializados, Sociolinguística espaňola, Literatura Infantil, El curso del Espaňol

Zdravím z Granady, zbývá mi ještě přesně 10 dnů a budu moci oslavit svůj druhý měsíc tady ve Španělsku. Tedy né, že bych k oslavám musela hledat nějaké důvody - tady se totiž slavý téměř celý týden. Všichni si tu, na alespoň malé povyraženíčko, vždy nějaký ten čásek totiž najdou. Každopádně to poznáte sami, pokud sem zavítáte.
Čas tu utíká jako voda a to platí i o škole. Přišel listopad a s ním i první rozdělování seminárních prací. Ale ničeho se bát nemusíte. Španělé, tedy alespoň tady v Granadě, mají totiž v oblibě skupinové práce, takže na to rozhodně nebudete sami. Navíc se nejedná o nic složitého a výběr témat taky víceméňě záleží pouze na Vás, takže se to dá určitě zvládnout. Konkrétní info po mé osobní zkušenosti.

Co se týče počasí, tak to bylo až doposud nádherné. Není snad nic krásnějšího než vidět zasněžené hory kolem sebe a ve městě si vykračovat v tričku. Ještě před dvěma dny tu bylo přes dvacet stupňů, ale dnes začalo poprchávat a malinko přituhovat. Stejně jsem ale zvědavá, jestli budou mé zásoby zimních bund vůbec vytaženy z kufru.  
Když už tu budete, tak doporučuji co nejvíce volného času trávit cestováním. Andalucía je nádherná a každý si tu najde něco svého. Za ty necelé dva měsíce toho mám už dost za sebou a jsem za to hrozně ráda. Z nejznámějších můžu zmínit: Córdoba, Sevilla, Cádiz, Gibraltar atd.. No a tento víkend jedu do Maroka, kam už se nesmírně těším. Nelituji ani centu a snažím se využít každou příležitost a poznat co nejvíce.

Žádně větší novinky se tu od poslední doby nestaly. Jak jsem jen psala, začíná malinko přituhovat a teplá (hodně teplá) deka je namístě. Pokud možno, tak už si hned od začátku hledejte byt s topením - tedy pokud sem poedete. na zimní semestr

Saludos a mějte se krásně

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Nechte se inspirovat dalšími články

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17