Skip to main content

Stránky FP TUL pro zájemce o Erasmus+ a zahraniční mobility

¡Valencia!

Markéta Herdegenová

Universitat de Valencia

Vytvořeno

11. prosinec 2016

Termín výjezdu

Zimní semestr 2016

Vyučované předměty

Sintaxis española

Jestli přemýšlíte, kam na Erasmus, tak rozhodně do Valencie! Proč zrovna Valencie? Protože tam je moře, protože to od nás není zas tak daleko, protože se tam nemluví nijak zvlášť složitým dialektem a vlastně ho na ulicích ani moc neuslyšíte no a protože ve Valencii „nikdy“ neprší!

V první řadě se zmíním o bydlení, protože to asi nejvíce nahání hrůzu - minimálně já jsem to tak měla. Nicméně s hledáním bydlení to vůbec není složité. Stačí se přidat do pár skupin na facebooku a ani nebudete vědět, jaký byt vybrat dřív. Pak už jen záleží na tom, jaké schytáte spolubydlící, ale myslím, že nic není tak hrozné, aby se to ten půlroku nedalo vydržet.

Co se školy týče, je to rozhodně úplně jiné než u nás. Ze začátku je dobré si pečlivě vybrat všechny předměty. Rozhodně chodit na první hodiny snad úplně všeho, protože se klidně může stát, že si v Liberci vyberete předměty, které se vám budou zdát úžasné, a tady pak zjistíte, že to tak úplně není. Spousta učitelů je nadšená z erasmáků a všelijak je zapojuje do výuky. Všichni jsou moc ochotní, mají trpělivost, jsou tolerantní a rádi se vším pomůžou. Španělští studenti jsou dost družní, takže všechny mezi sebe bez problémů přijmou. Přímo v budově fakulty je skvělá kantýna, kam všichni chodí obědvat. Také jsou tam mikrovlnky pro ty, co si jídlo nosí z domova, což hodnotím jako super věc!

Všechno je naprosto perfektní! Jen jeden mínus tu lze najít a to je španělská nedochvilnost... Na všechno mají dost času a ve všem mají nepořádek. Ale jakmile zvládnete první 3 týdny a matrikulaci, máte vyhráno.

Ve Valencii se dá zažít opravdu cokoliv! Co se ale zažít nedá, je nuda.

Je tu totiž:

 

  • spousta sportovního vyžití → park, kde běhá snad celá Valencie.
  • spousta erasmáckých kanceláří, které dělají skvělé výlety do různých končin Španělska. Ty rozhodně stojí za to! Po čase, když už máte partičku kamarádů, je to neuvěřitelná legrace. Dostanete se na místa, která opravdu stojí za to a kam byste asi jen tak na dovču nejeli.
  • a hlavně – PÁRTY, které trvají nonstop od pondělí do pátku. Někdy se pořádají nějaké kurzy vaření, nebo erasmácké večeře, což je super, protože se snáz seznámíte a skamarádíte. Poznáte nové lidi, kultury, zvyky. Je až neuvěřitelné jaká směsice lidí z různých koutů světa tady je.

Na Erasmus rozhodně stojí za to jet! Je to takový životní styl, který se prostě musí zažít!

 

 

Zaujal Vás tento příspěvek blogu?

Chcete také vycestovat?

Korespondenční Adresa

Technická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně humanitní a pedagogická
Erasmus

Univerzitní náměstí 1410/1
Liberec 461 17